FAVES AGUIADES (Fàcil)
Ingredients:
- 1 quilo i mig de
faves tendres
- 1 manat de grells
- 2 botiferrons
- un pam de
llangonissa
- 2 tallades de
xulla
- una o dues
tomàtigues de ramallet
- panses i pinyons
opcional
- unes branquetes de
moraduix
- sal, oli i pebre
bord
Elaboració:
Tallar les faves
tendres petites i mitjanes en rodanxes.
Les més grosses
pelar-les i guardar sols els bessons.
A dins una
greixonera posar un bon raig d'oli.
Tallar la xulla en
tires.
Pelar i tallar els
grells en rodanxes.
Començar sofregint
la xulla, els botiferrons i la llangonissa i a continuació els
grells. Donar unes voltes i afegir la tomàtiga de ramallet rallada.
Quan tot ja té
color, afegir les faves i el moraduix, salpebrar i abocar un tassó
d'aigua. Tapar la greixonera i deixar coure una mitja hora a foc suau
Cal remenar de tan
en tan per evitar que s'aferri.
Quan
les faves són cuites s'afegeixen les panses i pinyons si en voleu.
Deixar
reposar tapat uns 10 minuts i servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada