ARRÒS NEGRE (Laboriós)
Ingredients:
- 1/2 lg de peix de
sopa
- 1/2 kg de gerret
- 1 sèpia grossa
fresca
- 2 cebes
- 2 tomàtigues
- Mig pebre verd i
mig vermell
- 2 alls
- unes fulles de
julivert
- 400 grs d'arròs
bomba
- sal, oli i pebre
bo
Elaboració:
Fer net de butzes el
peix de sopa i el gerret.
Posar una olla al
foc amb un bon raig d'oli.
Pelar i capolar la
ceba. Començar a sofregir a foc suau.
Pelar i capolar la
tomàtiga i incorporar a la ceba.
Quan estigui un poc
sofregida, abocar aigua i quan comenci a bullir afegir el peix net.
Deixar coure una
mitja hora o en comprovar que el peix és ben cuit i es comença a
desfer.
Posar una altra olla
i a sobre un colador. Abocar el brou i el peix dins el colador i amb
una massa de murter prémer per treure tota la substància.
(Tota aquesta feina es
pot substituir per un brick de brou de peix. Però el resultat no
serà tan bo.)
A dins una paella
posar oli i a part fer un sofregit de ceba, els dos pebres, tallats
molt p¡etits i acabar amb la tomàtiga..
Fer
net la sèpia de pell i butzes. Reservar la
bossa de sutja (tinta).
La
sèpia es talla a quadrats petits.
Afegir
la sèpia al sofregit i deixar coure a foc suau.
Posar
el brou de peix a encalentir.
Quan
la sèpia està quasi cuita afegir l'arròs. Salpebrar i remenar un
parell de minuts.
Abocar
doble quantitat de brou que d'arròs i, a continuació, posar la
bossa del sutja a dins una tassa amb brou.
Afegir
poc a poca a l'arròs. Posar poc a poc, ja que molt de sutja deixarà
l'arròs empastissat.
Només
cal que canvi de color.
Deixar
coure uns vint minuts..
Fer
la picada d'all i julivert i incorporar a la paella.
Comprovar
el punt de sal i, si es cuita, apagar el foc i deixar reposar cinc
minuts tapada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada