Translate

divendres, 10 d’abril del 2015

ARRÒS NEGRE (Laboriós)

ARRÒS NEGRE (Laboriós)


Ingredients:

- 1/2 lg de peix de sopa
- 1/2 kg de gerret
- 1 sèpia grossa fresca
- 2 cebes
- 2 tomàtigues
- Mig pebre verd i mig vermell
- 2 alls
- unes fulles de julivert
- 400 grs d'arròs bomba
- sal, oli i pebre bo


Elaboració:

Fer net de butzes el peix de sopa i el gerret.
Posar una olla al foc amb un bon raig d'oli.
Pelar i capolar la ceba. Començar a sofregir a foc suau.
Pelar i capolar la tomàtiga i incorporar a la ceba.
Quan estigui un poc sofregida, abocar aigua i quan comenci a bullir afegir el peix net.
Deixar coure una mitja hora o en comprovar que el peix és ben cuit i es comença a desfer.
Posar una altra olla i a sobre un colador. Abocar el brou i el peix dins el colador i amb una massa de murter prémer per treure tota la substància.
(Tota aquesta feina es pot substituir per un brick de brou de peix. Però el resultat no serà tan bo.)
A dins una paella posar oli i a part fer un sofregit de ceba, els dos pebres, tallats molt p¡etits i acabar amb la tomàtiga..
Fer net la sèpia de pell i butzes. Reservar la bossa de sutja (tinta).
La sèpia es talla a quadrats petits.
Afegir la sèpia al sofregit i deixar coure a foc suau.
Posar el brou de peix a encalentir.
Quan la sèpia està quasi cuita afegir l'arròs. Salpebrar i remenar un parell de minuts.
Abocar doble quantitat de brou que d'arròs i, a continuació, posar la bossa del sutja a dins una tassa amb brou.
Afegir poc a poca a l'arròs. Posar poc a poc, ja que molt de sutja deixarà l'arròs empastissat.
Només cal que canvi de color.
Deixar coure uns vint minuts..
Fer la picada d'all i julivert i incorporar a la paella.
Comprovar el punt de sal i, si es cuita, apagar el foc i deixar reposar cinc minuts tapada.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada