FEIJOADA (Laboriós)
Ingredients:
- 500 grs de fesols
negres
- 500 grs de carn de
vedella per cuinar
- 500 grs de carn
magre
- 1 tallada de
xulla
- 1 tallada de bacó
fumat
- 1 xoriç
- 1 ceba
- 3 alls
- 1 pebre vermell
- 1 pebre verd
- 2 fulles de
llorer
- 1 brot de
moraduix o farigola
- pebre bord dolç
- 1 litre o més de
brou de carn
- sal i oli
Elaboració:
La feijoada és un
plat típic de Brasil.
El dia abans posar
els fesols en remull.
Posar una olla al
foc amb una fulla de llorer, els fesols, sal i un raig d'oli i pebre
ord. Coure una hora a foc suau.
A dins una olla
grossa posar un bon raig d'oli d'oliva.
Tallar les dues carn
a daus. Sofregir suaument la carn fins que estigui sellada.
Treure i reservar.
Afegir un poc més
d'oli. Xafar els tres alls, amb la pell i posar a dins l'olla.Posar
la ulla i el bacó tallats a tires. Quan tenen color, afegir la ceba,
també tallada a tires i els dos pebres quadrats petits.
Donar dues voltes i
salpebrar. A continuació afegir la carn i abocar el brou i el llorer
i moraduix.
Necessita coure una
mitja hora. Passat aquest temps afegir els fesls,
ja cuits i seguir la cocció una mitja hora o tres quarts. Fins que
tot sia ben cuit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada