Translate

dilluns, 30 de març del 2015

FEIJOADA (Laboriós)

FEIJOADA (Laboriós)


Ingredients:

- 500 grs de fesols negres
- 500 grs de carn de vedella per cuinar
- 500 grs de carn magre
- 1 tallada de xulla
- 1 tallada de bacó fumat
- 1 xoriç
- 1 ceba
- 3 alls
- 1 pebre vermell
- 1 pebre verd
- 2 fulles de llorer
- 1 brot de moraduix o farigola
- pebre bord dolç
- 1 litre o més de brou de carn
- sal i oli
Elaboració:

La feijoada és un plat típic de Brasil.
El dia abans posar els fesols en remull.
Posar una olla al foc amb una fulla de llorer, els fesols, sal i un raig d'oli i pebre ord. Coure una hora a foc suau.

A dins una olla grossa posar un bon raig d'oli d'oliva.
Tallar les dues carn a daus. Sofregir suaument la carn fins que estigui sellada.
Treure i reservar.
Afegir un poc més d'oli. Xafar els tres alls, amb la pell i posar a dins l'olla.Posar la ulla i el bacó tallats a tires. Quan tenen color, afegir la ceba, també tallada a tires i els dos pebres quadrats petits.
En estar quasi sofregits afegir el xoriç tallat a rodanxes.


Donar dues voltes i salpebrar. A continuació afegir la carn i abocar el brou i el llorer i moraduix.
Necessita coure una mitja hora. Passat aquest temps afegir els fesls, ja cuits i seguir la cocció una mitja hora o tres quarts. Fins que tot sia ben cuit.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada