SOFRIT PAGÈS (Laboriós)
Ingredients:
És un
plat típic del dia de Nadal que es menja a Eivissa.
Si el brou
de la carn s'ha d'emprar per fer la salsa (postre dolç), no s'ha de
posar verdura.
-Per a 4 persones
mig pollastre de
camp
- 4 bocins de
porcella
- 2 botiferrons
- mitja llangonissa
- 6 patates
grosses
- una cabeça
d'alls
- unes branques de
julivert
Per posar al brou :
Una ceba o porro i
un pastanagó.
- sal i oli
Elaboració:
Es comença a fer el
dia abans fent el brou.
Posar una olla
grossa al foc i posar la ceba pelada i xapada per la meitat i el
pastanagó pelat.
S'afegeix la carn de
pollastre tallada en quarre bocins- Deixar coue un quart d'hora, ja
que és una carn més forta.
Després afegir la
porcella. Coure a foc suau fins que la carn estigui cuita. Per
comprovar-ho ficar un punxó. Si es clava fàcilment. Apagar el foc i
treure la carn. Deixar-la a dins una plata tapada amb un pedaç.
El brou es reserva
per fer una sopa farcida a davant.
El dia següent es
comença a pelar les patates i tallar-les a
cantonets.
Posar
una paella amb bastant d'oli i afegir una cabeça d'alls sencera.
Anar
fregint les patates per tandes.
A
dins una olla grossa es posa la carn bullida a baix . A sobre es
col.loquen les patates. Després el botiferrons i la llangonissa
tallats a bocins.
Per
acabar tallar el julivert a bocinets petits.
Abocar
un poc de brou i posar al foc.
Quan
comenci a estar calent, agafar les anses de l'olla i sacsar.
S'ha
d'anar sacsant i posant brou si en falta fins que la llangonissa hagi
impregnat el brou i les patates i carn.
En
total una mitja hora. No es remena mai sempre sacsar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada