Translate

dijous, 5 de febrer del 2015

SOFRIT PAGÈS (Laboriós)

 SOFRIT PAGÈS (Laboriós)

Ingredients:
És un plat típic del dia de Nadal que es menja a Eivissa.
Si el brou de la carn s'ha d'emprar per fer la salsa (postre dolç), no s'ha de posar verdura.
-Per a 4 persones
mig pollastre de camp
- 4 bocins de porcella
- 2 botiferrons
- mitja llangonissa
- 6 patates grosses
- una cabeça d'alls
- unes branques de julivert
Per posar al brou :
Una ceba o porro i un pastanagó.
- sal i oli

Elaboració:

Es comença a fer el dia abans fent el brou.
Posar una olla grossa al foc i posar la ceba pelada i xapada per la meitat i el pastanagó pelat.
S'afegeix la carn de pollastre tallada en quarre bocins- Deixar coue un quart d'hora, ja que és una carn més forta.


Després afegir la porcella. Coure a foc suau fins que la carn estigui cuita. Per comprovar-ho ficar un punxó. Si es clava fàcilment. Apagar el foc i treure la carn. Deixar-la a dins una plata tapada amb un pedaç.
El brou es reserva per fer una sopa farcida a davant.
El dia següent es comença a pelar les patates i tallar-les a cantonets.
Posar una paella amb bastant d'oli i afegir una cabeça d'alls sencera.
Anar fregint les patates per tandes.
A dins una olla grossa es posa la carn bullida a baix . A sobre es col.loquen les patates. Després el botiferrons i la llangonissa tallats a bocins.
Per acabar tallar el julivert a bocinets petits.
Abocar un poc de brou i posar al foc.
Quan comenci a estar calent, agafar les anses de l'olla i sacsar.
S'ha d'anar sacsant i posant brou si en falta fins que la llangonissa hagi impregnat el brou i les patates i carn.
En total una mitja hora. No es remena mai sempre sacsar.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada