ESCALDUMS AMB PASTA
D'ENSAÏMADA (Laboriosa)
Ingredients:
- 500 grs d'endiot
(gall d'indi)
- 200 grs de carn
capolada mesclada de porc i vedella
- 1 ceba
- una dotzena
d'ametlla torrada
- una dotzena de
prunes seques
- una ensaïmada
crua individual congelada
- una pastilla de
brou de carnisser
- una picada d'all i julivert
- sal, oli i pebre
bo
Elaboració:
Demanar al carnisser
que ens llevi els ossos del gall d'indi. Fer bocins no molt grans.
A dins una
greixonera posar un raig d'oli i sofregir la ceba, que ja haurem
pelat i capolat.
En estar daurada la
ceba afegir la carn i seguir sofregint.
A dins un plat posar
la carn capolada i trempar amb sal, pebre bo i una picada d'all i
julivert.
Preparar unes ilotes
i fregir-les a dins una paella amb oli, passades per farina.
Reservar.
Quan la carn estpa
cuita afegir les pilotes i les prunes. Afegir un poc d'aigua i fondre
la pastilla de brou o sal. Posar pebre bo al gust i deixar coure uns
10 minuts més.
Acabar amb una
picada d'ametlla.
Col.locar els
escaldums a dins greixoneetes indiiduals i tapar amb la pasta
d'ensaïmada que haurem aprimat abans. ( la pasta d'ensaïmada es sol
vendre congelada. El vespre abans, posar-la a dins una plata de forn
donant la forma rodona i deixar-la descongelar i tovar tota la nit.
Enfornar , ja
calent, fins que la pasta estigui daurada. Gratinador suau uns 5
minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada