Translate

dilluns, 24 de novembre del 2014

ESCALDUMS AMB PASTA D'ENSAÏMADA (Laboriosa)

Ingredients:

- 500 grs d'endiot (gall d'indi)
- 200 grs de carn capolada mesclada de porc i vedella
- 1 ceba
- una dotzena d'ametlla torrada
- una dotzena de prunes seques
- una ensaïmada crua individual congelada
- una pastilla de brou de carnisser
- una picada d'all i julivert
- sal, oli i pebre bo

Elaboració:

Demanar al carnisser que ens llevi els ossos del gall d'indi. Fer bocins no molt grans.
A dins una greixonera posar un raig d'oli i sofregir la ceba, que ja haurem pelat i capolat.
En estar daurada la ceba afegir la carn i seguir sofregint.
A dins un plat posar la carn capolada i trempar amb sal, pebre bo i una picada d'all i julivert.
Preparar unes ilotes i fregir-les a dins una paella amb oli, passades per farina. Reservar.
Quan la carn estpa cuita afegir les pilotes i les prunes. Afegir un poc d'aigua i fondre la pastilla de brou o sal. Posar pebre bo al gust i deixar coure uns 10 minuts més.
Acabar amb una picada d'ametlla.


Col.locar els escaldums a dins greixoneetes indiiduals i tapar amb la pasta d'ensaïmada que haurem aprimat abans. ( la pasta d'ensaïmada es sol vendre congelada. El vespre abans, posar-la a dins una plata de forn donant la forma rodona i deixar-la descongelar i tovar tota la nit.


Enfornar , ja calent, fins que la pasta estigui daurada. Gratinador suau uns 5 minuts.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada