Translate

diumenge, 15 de juny del 2014

ARRÒS BRUT (Laboriós)

ARRÒS BRUT (Laboriós)

Ingredients:
Aquest arròs necessita una mescla de carn i verdura, quan més variat millor surt. Però si es vol fer senzill basta fer-ho amb la carn de porc.
Per fer un bon brou necessitam un quart de cada carn triada.

- Carn de porc: costella baixa i carn magre
- Pollastre, colom i tord
- 3carxofes
- 1 ceba
- 2 tomàtigues de ramallet o de les altres
- una grapadeta de pesols
- una grapadeta de mongetes primes
- 30 grs d'arròs per persona
- Caragols cuinats. És iotatiu, però dóna molt bon gust.
- sal, oli, pebre bo, colorant.
Elaboració:

A dins una greixonera posar un raig d'oli.
Tallar la carn a bocinets petits.
Capolar la ceba i el pebre-
Sofregir a foc suau fins que agafi color.
Després començar a sofregir la carn amb ós. Costella baixa i pollastre o conill.
Després la resta de carn. El color obscur s'agafa deixant la carn ben sofregida.
Quan tot està ben sofregit collocar la tomàtiga . Afegir sal. Pebre coent. Aquest plat necessita un pic de coent. després tapar d'aigua i posar un poc de colorant.
Deixar bullir uns vint minuts. Incorporar les mongetes tallades a bocinets.
Quan ja ha donat un bull aboar les carxofes i després els pesols.
Comprovar que la carn ja
çes cuita . Si hi ha poc brou abocar més aigua, ja que l'arròs n'absorbeix bastant.
Posar-hi l'arròs i deixar coure un quart d'hora.
Comprovar de sal, coent i de cuit. Si tenim caragols és el moment d'afegir-los
Si tot està bé , apagar el foc i deixar reposar un moment.
Servir ben calent.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada