ARRÒS BRUT
(Laboriós)
Ingredients:
Aquest arròs
necessita una mescla de carn i verdura, quan més variat millor surt.
Però si es vol fer senzill basta fer-ho amb la carn de porc.
Per fer un bon brou
necessitam un quart de cada carn triada.
-
Carn
de porc: costella baixa i carn magre
- Pollastre, colom i
tord
- 3carxofes
- 1 ceba
- 2 tomàtigues de
ramallet o de les altres
- una grapadeta de
pesols
- una grapadeta de
mongetes primes
- 30 grs
d'arròs per persona
-
Caragols cuinats. És iotatiu, però dóna molt bon gust.
- sal,
oli, pebre bo, colorant.
Elaboració:
A dins una
greixonera posar un raig d'oli.
Tallar la carn a
bocinets petits.
Capolar la ceba i el
pebre-
Sofregir a foc suau
fins que agafi color.
Després començar a
sofregir la carn amb ós. Costella baixa i pollastre o conill.
Després la resta de
carn. El color obscur s'agafa deixant la carn ben sofregida.
Quan tot està ben
sofregit collocar la tomàtiga . Afegir sal. Pebre coent. Aquest plat
necessita un pic de coent. després tapar d'aigua i posar un poc de
colorant.
Deixar bullir uns
vint minuts. Incorporar les mongetes tallades a bocinets.
Quan ja ha donat un
bull aboar les carxofes i després els pesols.
Comprovar que la
carn ja
Posar-hi l'arròs i
deixar coure un quart d'hora.
Comprovar de sal,
coent i de cuit. Si tenim caragols és el moment d'afegir-los
Si tot està bé ,
apagar el foc i deixar reposar un moment.
Servir ben calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada